Week 11: open dag
Door: Trijnie van Dijk
Blijf op de hoogte en volg Trijnie
12 Mei 2013 | Verenigd Koninkrijk, Milton Keynes
Gisteren, de open dag, een dag waar we al weken naar toe werken zoals jullie gemerkt hebben. Ook afgelopen week was het prioriteiten stellen, wat is echt nodig of wat kan wel wachten tot na de open dag. Je wilt toch dat de Urb Farm er netjes uit ziet en dat er wat te doen is voor de kinderen. Dus dat betekende afgelopen week: opruimen, schoonmaken, informatiebordjes maken, boodschappen doen, enzovoort, enzo. Maar zaterdag 1 uur was het dan zo ver, we waren klaar om mensen te ontvangen.
Het was een gezellige middag met live muziek, kraampjes met mooie producten en de hamburgers/worsten van de BBQ vielen goed in de smaak. Nieuwe mensen hebben zich ingeschreven voor de mailinglist. Maar ook veel al bekende mensen die langs komen om even te kijken en een praatje te maken. Het is goed om te zien dat mensen uit de buurt interesse in wat er op de Urb Farm gebeurt. Het weer werkte niet helemaal mee, precies tussen 1 en 5 uur moesten er enkele regenbuien overkomen terwijl de rest van de dag het vrijwel droog was. Dat maakt het dat er wel wat minder mensen langs zijn gekomen dan normaal, maar we mogen niet klagen. Ik ben per slot van rekening in Engeland, waar het wel wat vaker regent…….
Als je dan even stil zit, na zo’n drukke dag/week, ga je de dingen overdenken. Ik dacht: zit ik zomaar op een zaterdagavond in mei, hier in UK, te genieten van me drankje, te genieten van het gezelschap om me heen. Hoe bizar is dat! En ik zit al meer dan 2,5 maand in deze ‘droom’. Het is waar: er zijn van die momenten dat je graag even thuis wilt zijn om iedereen een knuffel te geven of gedag te zeggen. Of gewoon even op pad wil gaan en door het (vlakke) Genemuiden en omstreken wilt fietsen. Of een praatje wilt maken met deze en gene……… maar toch geniet ik er ook van om hier te zijn en deze ervaringen op de doen.
Groeten Trijnie
12 Mei 2013 - 19:38
Papa:
hier papa
weer mooi verhaal om te lezen.
van de week was het hier ook een periode met mooi weer.
maar ook een paar dag een koude dag
ga zo door en vertel ook maar leuke annedoke s
het zou een goede aanvulling zijn
ga zo door en hou je goed
je lief hebbende papa en wout en jan en mama
12 Mei 2013 - 21:11
Tinie:
Trijntje jacoba je vehaal wordt steeds mooier,leuk dat je weer zo kunt genieten,straks blijf je er nog wonen Trijnie,grapje.
Vandaag was het hier een koude dag,niet meer op de blote benen lopen,zal niet veel beter worden de komende dagen,alles wat wij nu krijgen krijgen wij misschien in de vakantie niet.
Ik schrijf blote benen maar bedoel blote voeten.
Verder wij heerlijk een lang weekend gehad,gewoon dingen gedaan waar wij zin aan hadden,krijg je een heerlijk gevoel van Trijnie.
Een groet weer van ons aan de zilverschoon een een heerlijk nep knuffel van je kleinste neefje Jan Hendrik.
Als je weer terug komt Trijnie je weet niet wat je ziet,hij brabbelt er al heel wat op los en onderneemt steeds meer om stil van te worden -
13 Mei 2013 - 07:46
Oma Van Dijkjanen:
hallo trijnie
he6t weer is hier ook niet zo best maar wel groei zaam
het is hier ook erg koud 14graden en dat in mei
we verlangen allemaal naar een beetje warmte
ik kan me ook best begrijpen dat je wel even om het hoekje
wil kijken bij je thuis maar we denken allemaal aan je en oma
zou ook wel even bij je om het hoekje willen kijken
maar veel liefs van oma en de zegen van onze Heer daar is alles aan gelegen
13 Mei 2013 - 21:26
Machteld Pelleboer :
wat een leuk verhaal en de reactie zijn ook al zo gezellig . leuk om te zien , geniet jij er ook zo van Trijnie? denk het wel. jij hebt de BBQ al gehad , wij wachten nog op warm weer. dan gaan wij ook . nou lieve groetjes van de drie uut Mastenbroek