week 23: daar zijn ze dan......
Door: Trijnie van Dijk
Blijf op de hoogte en volg Trijnie
04 Augustus 2013 | Verenigd Koninkrijk, Milton Keynes
En daar waren ze dan, in Engeland, in Milton Keynes. We konden elkaar na vijf maanden weer een dikke knuffel geven. Het is goed om elkaar weer te zien. Na een heerlijk kadetje met Nederlandse kaas, was het tijd om de tent op te zetten en spullen uit te pakken. De rest van de dag rustig aangedaan en op tijd naar bed want morgen opnieuw een intensieve dag.
Op naar Wolverton, naar Foundation House en de Urb Farm. Om een zo goed mogelijk beeld te geven, deden we ongeveer hetzelfde als wat ik normaal doe tijdens een werkdag. Dus we hadden lunch bij Foundation House en daarna met z´n allen naar de Urb Farm. Nu was het een keer andersom , nu kon ik mijn collega´s een lift geven met de bus. De 'grande tour' over de Farm viel in goede aard, maar de kippen waren toch wel het toppunt. De ene kip zag er beter uit dan de andere en vele goedbedoelde adviezen kwamen op. Maar nu kon het echte werk beginnen. Ma had wel aardigheid in het plukken van zwarte bessen, pa kon het onkruid niet zien en ik heb met de jongens verschillende koolplantjes geplant. Goed om zo de sfeer van het werken op de Farm te delen. Vanuit Nederland waren 2 spades en 3 schoffels meegekomen, om het wieden een goede stimulans te geven, want dat was volgens pa wel nodig. Wij, als Growing Peolple, zijn erg dankbaar en blij met deze support. Want een klein gebaar kan een groot verschil maken. En zeker nu op de Farm met dit mooie weer, kan 1 dag schoffelen een groot verschil maken. (Eigenlijk is er helemaal geen tijd voor mij om vakantie te vieren;))
’s Avonds had ik wat mensen van hier uitgenodigd om samen wat te eten. Het was erg gezellig om zo met beide ‘werelden’ aan tafel te zitten en gesprekken te voeren. Ja het is waar, niet iedereen in dit gezelschap sprak zo goed Nederlands om diepgaande gesprekken te voeren, maar met wat makkelijke woorden, geduld en een beetje fantasie kom je toch wel heel ver. Naar deze dag had ik toch al wel een poosje naar uit gekeken. Het gezin waarin ik ben opgegroeid voor te stellen aan mijn collega’s waar ik het (bijna) laatste half jaar mee opgetrokken heb. Maar was ook onwerkelijk, om pa en ma over te hebben en het ‘wereldje’ te laten zien die ik de laatste tijd ‘alleen’ heb ontdekt. Maar ook erg leuk, nu kunnen ze een beeld maken van waar ik nu woon en werk. Nu ben ik weer voor even een onderdeel van het gezinsleven, wat ook wel weer even wennen is. Maar is goed en gezellig om samen op te trekken. Komende week hopen we samen wat meer van het zuiden van the UK te zien. Maar vooral genieten van het samen zijn.
Vakantiegroeten vanuit hier,
Trijnie
04 Augustus 2013 - 21:35
Ludy:
Hè meid leuk van je te horen. Buitenstaanders zien altijd veel gemakkelijker wat er gedaan moet worden op zo stuk land. Andersom is dat waarschijnlijk ook zo?
Top om te horen dat jullie lekker bezig zijn samen. Geniet ervan, ook als het een beetje bizar is. Zo die verschillende werelden.
Groet aan iedereen
Ludy -
04 Augustus 2013 - 22:14
Hermien:
Wat fijn dat je als familie weer eens een paar dagen bij elkaar bent kan me voorstellen dat je dat mist geniet ervan lekker van. Groetjes Henk en Hermien -
05 Augustus 2013 - 17:15
Oma Van Dijk:
wat is oma weer blij dat jullie van elkaar genieten
en ook van alles om jullie heen heel veel liefs van oma
en de zegen van onze Heer -
07 Augustus 2013 - 14:18
Tinie:
Fijn dat jullie met zijn vijven zijn geniet er ook maar lekker van want het is ook zo weer voorbij.
Vrijdag gaan wij
weg samen met machteld en anne marit
hoop dan ook nog op mooi weer en anders vermaken wij ons wel met spelletjes en dergelijke.
een groet weer van ons en maak err weer wat moois van de komende dagen