week 25: greetings from Holland
Door: Trijnie van Dijk
Blijf op de hoogte en volg Trijnie
19 Augustus 2013 | Nederland, Genemuiden
Ik heb het een poos voor me moeten houden maar nu mag ik het dan eindelijk zeggen: Ik ben voor een lang weekend in Nederland! Vrijdag na het werk, heb ik mijn tas gepakt en met het vliegtuig vertrokken naar Nederland. Komende woensdag hoop ik weer terug naar de UK te gaan. Het was en is erg leuk om iedereen te verrassen en ‘zomaar’ op de stoep te staan. Sommigen hadden me misschien wel verwacht, rond ma haar verjaardag, maar waarschijnlijk niet het afgelopen weekend al. In het weekend heb ik de meeste familie en vrienden hier in Nederland al gezien en gesproken. Leuk om weer even bij te kletsen en genieten van alle Nederlandse dingen. Ja, het was even wennen weer rechts te fietsen en Nederlands te praten. Gelukkig verstond de buschauffeur me ook wel toen ik ‘Thanks’ zei in plaats van het Nederlandse ‘Dank je wel’. Vandaag gewoon een rustig dagje en morgen hopen we mama haar 50ste verjaardag te vieren en dan zit het lange weekend hier er alweer op.
Vakantie zit er weer (bijna) op en misschien hebben jullie, net als ik de afgelopen tijd verschillende plaatsen bezocht. En ik dacht afgelopen zondag, nu heb ik in de afgelopen 3 weken, 3 verschillende kerkdiensten mee gemaakt. En we kunnen zo makkelijk de verschillen op noemen en wat we graag anders willen zien. De een wil graag meer jongeren en gezinnen in de kerk, de andere zou graag meer vrijwilligers willen enzovoort. Maar … 3 gemeentes in de verschillende plaatsen, maar ze doen alle drie hetzelfde. We hebben in alle 3 de diensten: de bijbel gelezen, samen gebeden en samen gezongen. Dat is een basis waar je samen op kunt bouwen. Het is een omgeving waar jongeren kunnen opstaan en zingen waarover ze denken. Dat is een plek waar je welkom geheten wordt, als je vanuit het buitenland overkomt. En dan kunnen er veel discussie punten zijn, maar het is belangrijker dat je je er thuis/welkom voelt.
Nog even hier genieten en dan weer werk aan de winkel. Want na al die opgenomen vakantie dagen (en niet alleen van mij maar ook van me collega’s) is er toch nog veel werk blijven liggen. En deze tijd van het jaar is er altijd veel werk te doen op een boerderij. De gewassen groeien, maar het onkruid groeit nog harder. De meeste scholen zijn of gaan weer beginnen. Het is niet altijd makkelijk om na een vakantie weer aan de slag te gaan. Soms lijkt het dat jij alleen, een nieuwe studie, andere school of baan gaat beginnen. Maar kijk om je heen, je staat er niet alleen voor.
Groeten vanuit Genemuiden, Nederland!
Trijnie
Groeten vanuit Genemuiden, Nederland!
Trijnie
19 Augustus 2013 - 19:54
Hermen:
Wat leuk zo'n verassing en voor je zelf helemaal om weer op de Hasselerdijk te zijn.
Morgen een fijne verjaardag en feliciteer je ma even van ons 50 wat een leeftijd.
Henk en Hermien -
20 Augustus 2013 - 09:49
Henny Bosman:
Leuk dat je weer even in Nederland was, Trijnie. En wat waar wat je schrijft over de kerkdienst!
Goeie reis terug.
Groeten, Henny -
20 Augustus 2013 - 11:43
Einbert En Jenny Bekendam En Kids. :
Leuk je afgelopen zondag in de kerk te zien. En inderdaad verschillen zijn er maar ook heel veel overeenkomsten. God is overal en altijd en ziet en zorgt voor ons. Geniet nog van laatste dagen in Holland en nog een goede en zegende tijd in THE uk.
Greets and blessings,
Jenny en Einbert. -
20 Augustus 2013 - 20:47
Roger En Ellen:
Wat een wijze woorden weer van een wijze vrouw!!!
Leuk om je zondag even te zien en te spreken. Fijne verjaardag vanavond en voor morgen alvast een goede terugreis.
groetjes,
Fam. Klaver -
22 Augustus 2013 - 11:49
Oma Van Dijk:
heb van je moeder al gehoort dat je een geode reis heb gehad
heel veel liefs van oma