week 3: koude week met enkele zonnestralen - Reisverslag uit Milton Keynes, Verenigd Koninkrijk van Trijnie Dijk - WaarBenJij.nu week 3: koude week met enkele zonnestralen - Reisverslag uit Milton Keynes, Verenigd Koninkrijk van Trijnie Dijk - WaarBenJij.nu

week 3: koude week met enkele zonnestralen

Door: Trijnie van Dijk

Blijf op de hoogte en volg Trijnie

16 Maart 2013 | Verenigd Koninkrijk, Milton Keynes

Moet allereerst zeggen, bedankt! Zoveel leuke reacties, kaarten en berichtjes had ik niet verwacht. Maar is super leuk, bemoedigend en mooi. Ga zo door, dank jullie wel!

Deze week was het weer geen vergelijk met vorige week. Vorige week was nog lekker weer om buiten te werken. Kon je deze week beter binnen in de kas werken. Koude wind, sneeuw en regenbuien maakt het werken buiten niet warmer. Maar gelukkig kwam af en toen toch ook de zon tevoorschijn en dat is dan puur genieten. Zeker als dat even zonneschijn tijdens de theepauze is. Hier kennen ze eigenlijk geen koffiepauze, hoofdzakelijk wordt er sterke thee met melk gedronken in ´the tea break´. Maar is niet alleen maar thee drinken, er moet ook gewerkt worden. De planten voor de Plant Sale zijn deze week bijna allemaal schoongemaakt. Nog meer zaden zijn gezaaid en staan nu warm in de kas. De zaden van vorige week komen voor een deel al op.

Op donderdag hadden we een bestelling van een cafe uit de buurt en ook vandaag had een brasserie sla besteld. Dus handen wassen en sla plukken. Bladeren van allerlei groenten worden gebruikt: radijs, waterkers, venkel, biet, kool, mosterd, paksoi, selderij, kervel (ruikt heerlijk als je deze plukt) en natuurlijk ook de verschillende soorten sla bladeren. Als je al deze verschillende bladeren bij elkaar ziet, is het een kleurig geheel. Voor de verkoop worden alle bladeren gewassen en gedroogd in de slacentrifuge. Nu nog de juiste hoeveelheid in de zakjes, sticker erop en afleveren maar.

Dacht afgelopen week, misschien moet ik nog even op de blog uitleggen hoe het zit met alle namen. Ik ben werkzaam bij de Milton Keynes Christian Foundation welke is gevestigd in Wolverton (wijk van de grote stad Milton Keynes). Deze vestiging wordt Foundation House genoemd. De foundation is een liefdadigheidsinstelling met vele projecten. Een deel van de project zijn opgezet voor jongeren, om vaardigheden te leren die ze kunnen gebruiken in hun toekomstige baan. Jongeren leren basisvaardigheden, maar ook vaardigheden op gebied van kinderoppas, bouwvakker, elektricien of hovenier. Ons project heet Growing People en onze basis is de Urb Farm. De Urb Farm is een stuk land dat ongeveer op 10 minuten lopen vanaf de Foundation House ligt. Met elke jongere wordt gekeken of hij/zij mee kan doen in een project. Zo ja, welk project het beste bij hem of haar past. Er wordt een rooster gemaakt welke dagen of dagdelen ze aanwezig moeten zijn. Dit was misschien een beetje een saai stukje, maar maakt hopelijk een beetje meer duidelijk hoe het hier werkt.

Zal morgen nog wat foto's bij verslag plaatsen.
Goed weekend allemaal.

Groeten Trijnie

• 16 Maart 2013 - 07:57

Papa :

hallo trijnie

allereerst bedankt voor bericht
    we genieten van jouw verhaaltjes en horen overal van mensen dat je het leuk doet
    hier was het ook koud -4
    de komende week wordt het beter ,en gaan we het voorjaar in
    Gods zegen toe gewenst en een goed weekend
    de groeten van je papa

• 16 Maart 2013 - 08:26

Oma Vandijk:

bedankt een mooi bericht of we het allemaal snappen moet op de duur blijken
    maar zal wel goed komen

veel liefs van oma

• 16 Maart 2013 - 13:19

Tinie:

HALLO tRIJNIE
    leuk om dit weer te lezen,en dat het allemaal goed met je gaat,echt iets voor jou trijnie om dit werk te doen.
    Ben echt trots op je,maak err weer wat moois van de komende weken.
    Ook weer sterkte toegewenst en gods zegen in de toekomst.
    Doe ook weer lekker rustig aan en geniet van je rust en ontspanning,want de omgeving zal vast mooi zijn in engeland
    knuffel van Jan Hendrik

• 16 Maart 2013 - 13:29

Tiemen:

hoi trijnie ook leuk van je om dit te lezen en fijn om tehoren veel om te ervaren deze keer

• 16 Maart 2013 - 15:14

Rolinda:

Hoi Trijnie

Ik lees al dat je goed bezig bent. Dat overleg en plannen maken is heel goed voor je engelse ontwikkeling. Is net iets hoger dat hallo en dag. Succes met. Verkoop en geniet van deze mooie ergvaring :)
    Dikke knuffel van ons allemaal

• 17 Maart 2013 - 20:37

Roger En Ellen:

Hoi Trijnie,

Hier dan ein-de-lijk ook een berichtje van ons. Je zat vast al te denken: uit het oog, uit het hart...
    Nee hoor, dat is zeker niet zo. Denken veel aan je en hebben het ook vaak over je. (alleen maar goede dingen natuurlijk ;-) ) Wat ontzettend leuk om je verslagen te lezen. Super dat je al achter de schermen mee mag kijken en allemaal dingen mag bedenken voor het komende seizoen. Hartstikke leuk!
    Gisteren hebben Wout en Joël afgezwommen. Wout nam bij het duiken een mooie kikker sprong, maar hij kwam wel door het gat. Doorzetter! Leuk om te zien hoor. Ze waren zo trots als een pauw. En terecht hoor. Een hele prestatie je A diploma halen.

Nou heel veel succes en geniet er van.

God bless you!

lieve groet,