week 4: Plant Sale - Reisverslag uit Milton Keynes, Verenigd Koninkrijk van Trijnie Dijk - WaarBenJij.nu week 4: Plant Sale - Reisverslag uit Milton Keynes, Verenigd Koninkrijk van Trijnie Dijk - WaarBenJij.nu

week 4: Plant Sale

Door: Trijnie van Dijk

Blijf op de hoogte en volg Trijnie

23 Maart 2013 | Verenigd Koninkrijk, Milton Keynes

Vorige week was het nog koud met zonnestralen, deze week was het koud zonder zonnestralen. Een dikke trui was dan ook geen overbodige luxe. Begin van de week was er een collega van de foundation, op de farm om te kijken wat de trainees allemaal geleerd hebben in de afgelopen maand. Trainees laten zien wat ze gedaan hebben en voeren opdrachten uit. Er zijn boekjes met van allerlei thema´s die moeten worden afgewerkt. Deze maand was één van de thema's was kruiden. Een opdracht was het scheuren/splitsen van een mintplant. En de afgelopen weken hebben we vijf gewassen van de allium familie behandeld, wat de namen en kenmerken zijn van deze familie. Nu voor jullie in Engels de vijf meest bekende gewassen van de allium familie: onion, spring onion, leek, garlic and chives.
Het is verrassend hoeveel de trainees weten en onthouden. Het valt zeker op nu je er zo de nadruk op legt. Ze pakken meer informatie op dan dat je in eerste instantie denkt. De meeste trainees leren het vak door te doen en niet door leren uit de boeken. En door ze onder het werken vragen te stellen over de gewassen die ze verzorgen, steken ze toch het nodige wel op.

Vandaag was de Plant Sale en daarvoor moest toch ook nog het nodige voor gedaan worden. Alle verkoopbare planten moesten bij de entree uitgestald worden en worden voorzien van een prijskaartje. Door het koude weer zijn de zaailingen niet zo snel gegroeid dan dat we verwacht hadden. Dus over op plan B, order formulieren gemaakt zodat we later de zaailingen kunnen afleveren.
De weerberichten voor vandaag waren niet zo rooskleurig. Vanmorgen het eerste wat ik zag toen ik naar buiten keek: sneeuw. Dat beloofd een koude dag te worden. Maar we hebben ons niet van de wijs laten brengen (zo als veel Engelsen wel doen) en hebben de Plant Sale gewoon door laten gaan. Eerste uur goede aanloop, voor een dag als deze in Engeland. Een half uur eerder dan dat plan was toch de boel dicht gedaan. Op naar de warme chocolademelk want daar waren we wel aan toe.

Na drie uur als de trainees naar huis gaan, moet er nog de nodige administratie gedaan worden. Ik heb de taak op me genomen om plant labels te maken. Op de labels staan plaatjes van het gewas en de naam. Dit zou de trainees moeten helpen om de namen te leren van de gewas. Maar ook helpt het bij het onkruid wieden en oogsten, wat op de plaatjes staat waar je op moet letten. Het is leuk om te doen, wat help ook mij om alle Engelse namen van de gewassen te leren.

Dit was het voor deze week, het was weer een bijzondere week.

Groeten Trijnie

• 23 Maart 2013 - 21:59

Rolinda:

Hier is het ook erg koud.mDus dat mis je niet. Mooie taak en goed voor jezelf. Ga zo door meis en tot gauw

• 23 Maart 2013 - 22:40

Ludy:

Hoi meid leuk weer van je te horen!

• 23 Maart 2013 - 22:51

Helmich :

Vandaag in het journaal gezien hoe koud het is in Engeland. Het is hier niet minder. Wat was het koud vandaag met de harde oostenwind. Het water staat hier heel laag. Er liggen hier in Hasselt al boten scheef aan de waterkant.
    Thomas heeft gisteren een greppeltocht gehad met de scouting. Het thema was 'extreem'. Nou dat was het. Heeeeeeel koud. Een aantal jongelui gingen ook nog in tentjes slapen op het terrein bij het scoutinggebouw, brrrrrrr. Het ga je goed.

• 23 Maart 2013 - 22:53

Trijntje Post:

Hallo Trijnie,je hebt het zo te zien daar erg naar je zin,fijn voor je! Je maakt er zelfs voor ons een leerzaam verslag van,leuk!! Ik hoop voor je( en ook voor ons want het is hier ook nog steeds bitter koud) dat het weer gauw beter wordt en je ons foto,s kan sturen van Engeland in de voorjaarszon!
    Groeten Trijntje

• 24 Maart 2013 - 12:24

Tinie:

Trijnie nogmaals leuk om alles weer te lezen,en dat het weer zo goed met jou gaat,jij zult vast en zeker weer vele indrukken op doen.
    Lukt het engels praten ook vast al wel een stuk beter als in het begin,straks kun je geeb gelemunigers meer grapje trijnie.
    yes en no how are jou dat lukt mij ook nog wel.
    tiemen is witlof met ham en kaas aan het maken dus wij gaan zo eten
    groetjes weer van ons aan de zilverschoon
    jan hendrik kan echt lopen als een kievit triijnie,hij valt nooit meer leukom te zien hoo

• 24 Maart 2013 - 15:50

Machteld Pelleboer:

he Trijnie wat ben je lekker bezig zeg. leuk om je te volgen . gelukkig doen net zo met het weer mee als bij ons. ik wil je wel een zonnestraal bezorgen hoor . ben toe aan de lente met veel zon en zo door naar de zomer. nou meid veel liefs vanuut mastenbroek. en een goede voorbereiding op het heerlijke Paasfeest...

• 24 Maart 2013 - 21:08

Roger En Ellen:

Hoi Trijnie,

Leuk om weer wat van je te lezen. We kunnen elkaar de hand geven als het om het weer gaat. Zoooo koud. Kom net uit de kerk en moest op de Simondsstraat tegen de wind in fietsen. Nou, was blij dat ik weer thuis was. Brrrrr!! Wout en Joël zitten nu in dezelfde groep op zwemles. Leuk om te zien hoor. Weet nu dat jullie op vrijdagavond ook patat eten... Die boys kletsen wat af samen. Grappig om te zien/horen.
    Nou goede week gewenst!

groetjes fam. Klaver

• 25 Maart 2013 - 14:41

Oma Van Dijk:

hallo Trijnie
    hier een berichje van oma
    wij leven erg met je mee maar niemand kan wat aan het weer doen
    toch maar de moet er in houden en hopen op beter weer

veel liefs van oma en de liefde van onze Heer

• 28 Maart 2013 - 09:18

Henny Bosman:

Hoi Trijnie

Leuk om steeds je verslagje te lezen. Volgens mij zit je wel op je plek.
    Droom je al in het engels, of doe je dat nog in het nederlands?

Goede paasdagen gewenst.

Groeten, Henny

• 31 Maart 2013 - 13:55

Tante Arendje:

Tante Arendje zit nu bij ons achter de computer om al jou belevenissen te bekijken,

Ze vind dit erg leuk om te zien

Groeten van Tante Arendje uit Vollenhove