week 5: Het is Pasen! - Reisverslag uit Milton Keynes, Verenigd Koninkrijk van Trijnie Dijk - WaarBenJij.nu week 5: Het is Pasen! - Reisverslag uit Milton Keynes, Verenigd Koninkrijk van Trijnie Dijk - WaarBenJij.nu

week 5: Het is Pasen!

Door: Trijnie van Dijk

Blijf op de hoogte en volg Trijnie

31 Maart 2013 | Verenigd Koninkrijk, Milton Keynes

Het is Pasen, bijzonder om in deze tijd hier te zijn. Pasen een bijzonder feest, Jezus is opgestaan. Een tijd om naar een concert te gaan, ik ben hier weinig/geen flyers voor een concert tegengekomen. In deze tijd zie je hier veel chocolade-eieren en paashazen, zoals waarschijnlijk ook in Nederland.
Maar dat is Pasen niet, het is het feest van de Opstanding van Jezus. Zaterdagnacht was bij de paaswake van een kerk hier in de buurt. Buiten was het donker, maar het kampvuur gaf ons licht. Met kaarsjes werd het licht de kerk binnen gebracht. Maar aan het einde van de dienst nam ik mijn kaarsje ook mee naar buiten, mee naar huis. Het is niet makkelijk om een kaarsje altijd brandende te houden. Maar als je doorzet en het aandacht geeft, kom je een heel eind.

Gisteren een stukje van de geschiedenis van Engeland gezien. Samen me familie van hier naar Hampton Court Palace geweest. Groot paleis met vele kamers en afdelingen. Er was een mooi tentoonstelling opgezet over de verschillende onderwerpen: keukens, slaapkamers, privé kamers en de geschiedenis van King Henry VIII. Niet alleen koning Hendrik VIII heeft in dit paleis gewoond, ook onze eigen Willem van Oranje heeft een stempel gedrukt op het interieur van dit paleis. Een deel van de verbouwing was in opdracht van hem.

Afgelopen maandag had ik voor de collega´s van de farm en huisgenoten, boerenkool (van ‘eigen’ land) met rookworst gemaakt. Het was erg gezellig en leuk om zo een stukje cultuur te delen. Het is leuk om zo collega buiten werktijd om ook beter te leren kennen.
Bijzonder om zo met familie hier op pad te gaan. Met mensen die hier op me pad komen, het gesprek aan te gaan. Het verschil van de culturen te zien en te proeven.

Geniet nog van de (vrije) paasdagen.

Groeten Trijnie

• 31 Maart 2013 - 21:18

Tinie:

Trijnie leuk om je op skype te zien bij je vader en moeder,vast een ander paasfeest dan je gewent bent maar ik lees weer goede berichten van jou.
    Jij bent echt al helemaal ingeburgerd daar in Engeland,gaat ook vast een wereld voor je open.
    Werken en de engelse taal kun je al heel goed dat is jou ook echt toevertrouwd.
    Maak er ook echt weer wat moois van de komende weken geniet van je rust en ontspanning.
    doeie doei doei en kusjes van Jan Hendrik

• 31 Maart 2013 - 23:11

Fenny:

Hoi hoi Trijnie,
    Pasen, ja dat is het feest van de opstanding van onze Heer!
    Pasen is ook eieren verstoppen en zoeken. We hebben vanmiddag weer veel lol gehad met deze (bijna) traditie. En dat op een prachtige locatie; jullie terrein. Joshua is de ei-zoek-kampioen geworden. En de eieren die vanmiddag niet gevonden zijn vind jij misschien nog wel t.z.t.
    Je bent leuk bezig daar in Engeland. Leuk om ook over de belevenissen in je vrije tijd te lezen.
    Groetjes, Fenny

• 01 April 2013 - 10:42

Ludy:

dag Trijnie,

bedankt voor je verhaal en ervaringen. Als je nog eens wilt snappen wat willem van oranje toch in Engeland te zoeken had moet je een van de laatste uitzendingen kijken van de serie 'de gouden eeuw' de aflevering heet 'het begin van het einde" Leuk om te zien. We hebben kennelijk toch wel wat met die engelsen. grappig.
    he meid maak er iets moois van!
    groetjes

• 02 April 2013 - 10:57

Oma Van Dijkj:

dag trijnie

bedankt voor het mooie verhaal weer
    het is toch mooi om je verhaal iederen keer weer te lezen
    en oma ziet er iederen keer weer naar uit

veel liefs van oma en de zegen van onze lievei Heer